0 1
Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
4 ks vejce
4 lžíce polohrubá mouka
4 lžičky cukr krupice
špetka sůl
Náplň
250 g mražené jahody
2 ks šlehačka 33%
2+2 lžičky moučkový cukr
Na posypání
mandlové lupínky

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Top recepty
  • Vegetariánské

Jahody prý se musí přemrazit, tvrdí babička. Mají pak v roládě výraznější chuť.

  • 23 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Na posypání

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků, cukru a špetky soli ušleháme pevný sníh. Poté zlehka vmícháme postupně žloutky a mouku a převracením vařečky spojíme opatrně v nadýchané těsto.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dorůžova, přibližně 8 minut. Po upečení těsto srolujeme i s papírem, přehodíme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí papír sloupneme a hezčí stranou položíme dolů.

3
Hotovo

Jahody necháme povolit a rozmačkáme s cukrem. Babička nechává jahody přemrazit, protože pak prý mají sladší chuť a výraznější vůni. Jahodovou směs i se šťávičkou rozvrstvíme po roztaženém piškotu.

4
Hotovo

Šlehačku s cukrem ušleháme každou zvlášť do tuha, pozor, abychom to nepřepískli, protože by zmáslovatěla. Jednou potřeme jahody a roládu srolujeme. Druhou šlehačkou potřetřeme povrch rolády a posypeme jí nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Znojemská z vepřového masa
další
Okurkové kanapky s vajíčkovou pomazánkou
předchozí
Znojemská z vepřového masa
další
Okurkové kanapky s vajíčkovou pomazánkou

Přidejte svůj komentář