1 0
Znojemská z vepřového masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Znojemská z vepřového masa

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Je tomu už víc než 400 let, kdy se věřilo, že okurka pomáhá při moru. A jako nejlepší lokalita pro pěstování se ukázalo Znojemsko.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky a v kastrolu na oleji jí orestujeme dozlatova. Maso nakrájíme na kousky a přihodíme k cibuli. Na silnějším plameni opékáme ze všech stran. Když se vysmahne puštěná šťáva a v kastrolu to syčí, přilijeme trochu teplé vody, aby bylo maso sotva ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Takto to opakujeme do změknutí masa. Vždy úplně vydusit na tenkou hranici s přismahnutím.

2
Hotovo

Když už je maso téměř měkké, zasypeme ho paprikou a moukou. Za stálého promíchávání zapražíme a zalijeme vlažnou vodou (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme, přidáme sůl, pepř, bujón, hořčici a na kostičky nakrájené okurky. Povaříme asi 10 minut a případně dochutíme sojovkou. Ještě pár minut povaříme.

3
Hotovo

Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bezlepkový chleba z jáhel a pohanky
další
Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Přidejte svůj komentář