Ingredience
- 500 g vepřová kýta
- 4 ks kyselá okurka
- 2 ks cibule
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 1/2 lžičky dijonská hořčice
- 1/2 kostky zeleninový bio bujón
- sůl
- mletý pepř
- olej
Příloha
- rýže
- houskový knedlík
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky a v kastrolu na oleji jí orestujeme dozlatova. Maso nakrájíme na kousky a přihodíme k cibuli. Na silnějším plameni opékáme ze všech stran. Když se vysmahne puštěná šťáva a v kastrolu to syčí, přilijeme trochu teplé vody, aby bylo maso sotva ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Takto to opakujeme do změknutí masa. Vždy úplně vydusit na tenkou hranici s přismahnutím. |
2 Hotovo | Když už je maso téměř měkké, zasypeme ho paprikou a moukou. Za stálého promíchávání zapražíme a zalijeme vlažnou vodou (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme, přidáme sůl, pepř, bujón, hořčici a na kostičky nakrájené okurky. Povaříme asi 10 minut a případně dochutíme sojovkou. Ještě pár minut povaříme. |
3 Hotovo | Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo rýží. |