0 0
Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g hovězí plec
1,5 dl červené víno
0,5 dl koňak
6 švestky
3 plátky slanina
3 kuličky nové koření
2 cibule
2 bobkový list
2 hřebíček
1 snítko rozmarýna
1 stroužek česneku
1 bio hovězí bujón
1 celý kus skořice
sůl, pepř
šťáva z citrónu
olej
Kapusto-slaninové knedlíky
4 listy kapusta
4 plátky slanina
3 rohlík
2 vejce
120 ml mléko
45 g hrubá mouka
20 g máslo
sůl
fresh fólie
bílá nit
1 červená cibule na ozdobení

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na troše oleje dozlatova. Cibulí na talířích ozdobíme knedlíky.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Kapusto-slaninové knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na malé kostičky a v kastrolu na troše oleje orestujeme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a dále restujeme. Ke zlatavé cibulce přidáme na kostičky rozkrájenou slaninu a po chvíli i ńa kostky nakrájené maso. Zprudka opečeme a když se maso zatáhne a šťáva vydusí, podlijeme vínem a koňakem. Přihodíme rozmarýnu, nové koření, bobkový list, pepř i hřebíček, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme víno vydusit. Od hrnce raději neodcházíme, protože to trvá jen chvilku. Když to začne v kastrolu syčet, pokličku odklopíme a mícháme do úplného vypaření tekutiny. Zalijeme trochou horké vody a zase pod pokličkou dusíme. Tento postup opakujeme, dokud není maso měkké. Poté rozmixujeme a přidáme k omáčce.

2
Hotovo

Sušené švestky dáme do maléko kastrůlku, zalijeme trochou vody, přihodíme skořici a vaříme asi 10 minut. Při posledním podlití masa přihodíme bujón, rozmícháme a provaříme. Ve skleničce rozmícháme mouku s vodou a přilijeme k omáčce. Ještě asi 5 minut vaříme. Dochutíme citronovou šťávou a případně solí.

3
Hotovo

Mezitím, co se nám maso dusí, připravíme knedlíky. Rohlíky rozkrájíme na kostičky a necháme je chvilku okorat v nahřáté troubě. Kapustové listy uvaříme v osolené vodě doměkka, asi 10 minut. Potom slijeme, ubrouskem osušíme, vykrojíme tvrdé kousky a listy nakrájíme na kostičky. Slaninu také nakrájíme na kousky a na trošce oleje orestujeme.

4
Hotovo

Rozpustíme máslo a smícháme s vejci a mlékem. Rohlíky nasypeme do mísy, osolíme, přidáme orestovanou slaninu, pokrájenou kapustu a zamícháme. Přelijeme mlékem, opět zamícháme a zasypeme moukou. Naposledy zamícháme a rozdělíme na čtyři části. Na stole rozprostřeme 4 kousky fresh fólie, rozdělíme na ně těsto a zabalíme jako bonbon. Konce svážeme nití a dlaněmi utvoříme pravidelné válečky o průměru asi 5 cm. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut.

5
Hotovo

Jméno rozmarýna je prý odvozeno od rose a marina, tedy mořská růže. Jméno je to krásný, o tom žádná, jen přemýšlím, jak k němu přišla. Rozmarýnka je totiž pěkná divoška, která dokáže zvednout tlak a pěkně člověka rozparádit :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Chlebové „párty“ muffiny
další
Smažené jarní závitky
předchozí
Chlebové „párty“ muffiny
další
Smažené jarní závitky

Přidejte svůj komentář