0 0
Smažené jarní závitky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g mleté vepřové maso
100 g hlávkové zelí
4 lžíce burské oříšky sekané
1 mrkev
1 cibule
hrst petrželka
chilli paprička
sůl
mletý pepř
rýžový papír kulatý pokud použijeme větší papír čtvercový, mohou být rolky větší a bude jich míň
řepkový olej
Omáčka k namáčení
2 lžíce limetová šťáva
2 stroužek česneku
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce třtinový cukr
1 lžíce vinný ocet
dle chuti chilli paprička červená i zelená
troška voda

Smažené jarní závitky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Podzemnice olejná nebo také burské oříšky vlastně oříšky nejsou. Je to luštěnina, a ta jejich pevná slupka je lusk.

  • Porcí: 18
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka k namáčení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme ji na pánvi na troše oleje. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrouhané zelí a pokrájenou chilli papričku. Chviličku restujeme a přidádme maso. Vařečkou rozdělíme na malé kousky, osolíme, opepříme a pár minut restujeme. Do hotové směsi vmícháme posekanou petrželku. Pak směs necháme zchladnout.

2
Hotovo

Čerstvé arašídy nasucho opražíme v kastrolu, až začnou slupičky praskat. Potom kastrol přikryjeme pokličkou. Na ruce natáhneme chňapky nebo použijeme utěrku a kastrolem silně zatřeseme, až v něm arašídy poskakují. Pokličku sundáme a arašídy přebereme od slupek. Slupky, které ještě zůstaly na oříšcích, odstraníme prsty. Arašídy posekáme nožem.

3
Hotovo

Rýžový papír postupně máčíme do vlažné vody a pokládáme po dvou na sebe na vlhkou utěrku. Na první třetinu papíru, blíž k sobě, nandáme lžíci nádivky, posypeme oříšky a stočíme do závitku. Nejdřív přeložíme bližší okraj přes nádivku, pak přehneme okraje směrem doprostřed a poté celé zarolujeme. Snažíme se rolku utahovat. Jde to dobře, mokrý papír trošku pruží. Pokládáme na tácek dál od sebe, aby se nedotýkaly (slepily by se k sobě).

4
Hotovo

Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, také kousek od sebe, do té doby, než se zatáhnout. Smažíme z obou stran. Usmažené necháme okapat na ubrousku.

5
Hotovo

Podáváme s omáčkou k namáčení. Tu připravíme z jemně nasekané chilli papričky, lisovaného česneku a ostatních ingrediencí vyšlehaných vidličkou v mističce.

6
Hotovo

Tip:

Začátečníkům doporučuju dělat rolky radši malé, z kulatého papíru. Líp se s nimi manipuluje. Nebo klidně použít čtvercový, ale dát málo nádivky. Velké rolky se v oleji hůř obracejí a praskají. Pokud máte možnost smažit ve wok pánvi, máte vyhráno :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem
další
Škvarkové placky
předchozí
Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem
další
Škvarkové placky

Přidejte svůj komentář