1 0
Kuřecí paprikové tajemství mé babičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuřecí paprikové tajemství mé babičky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Tajná receptura na moje nejoblíbenější jídlo se mi získávala těžko a moje jediné štěstí je, že babička není na internetu a nevidí tady své střežené tajemství!

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy dáme na kostičky nakrájené maso, pěkně opepříme, přidáme cibuli, jemně pokrájený stroužek česneku, nakrájenou červenou papriku a promícháme s trochou oleje. Aspoň 3 hodiny necháme v lednici odležet.

2
Hotovo

V konvici uvaříme cca 1,7 l vody. Na rozehřáté pánvi osmažíme směs, kterou jsme si připravili, následně ji osolíme a přidáme první dávku převařené vody (aby kompletně pokryla maso). Dusíme aspoň hodinu, necháme vodu vždy takřka vypařit a opět přilijeme další. Stále opakujeme, občas zamícháme.

3
Hotovo

Babička ke konci ochucuje tekutým Maggi. Vzhledem k vzpomínkám na tu chuť z dětství jej tam přidávám také (podle chuti). Smetana je více méně dobrovolná, pokud se vám směs zdá málo hustá nebo chuťově nevyvážená.

4
Hotovo

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
RAW chlebové placičky
další
Zázvorový sirup

Přidejte svůj komentář