0 0
Bezlepkový lávový dortík s chilli kořením a ostružinami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g 80% hořká čokoláda
100 g máslo
50 g třtinový cukr
50 g mandle
2 vejce
2 žloutek
1 lžička chilli paprička Ancho
špetka sůl
Ostružinová poleva
150 g + vcelku na ozdobení ostružiny
3 lžíce javorový sirup
máta
Na formičky
na vymazání máslo
na vysypání kakao příp. polohrubá mouka

Bezlepkový lávový dortík s chilli kořením a ostružinami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Papričky Ancho jsou jen mírně pálivé a mají ovocně sladkou chuť. Vybrala jsem si je proto pro přípravu tohoto pikantního lávového dortíku.

  • 37 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Ostružinová poleva

  • Na formičky

Postup přípravy

Sdílet

Tento dortík by připraven pro The ChilliDoctor, s využitím mexických chilli papriček Ancho.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív ve vodní lázni rozehřejeme máslo a nalámeme do něj čokoládu. Přidáme chilli koření a špetku soli a necháme rozpustit. Metličkou prošleháme, aby se směs dokonale propojila. Necháme zchladnout.

2
Hotovo

Mandle rozsekáme nebo rozmixujeme na prášek. Vejce se žloutky a cukrem vyšleháme do světlě žluté emulze, až pěny. Formičky na muffiny vymažeme silně změlým máslem a vysypeme prosátým kakaem. Troubu vyhřejeme na 220 st. C.

3
Hotovo

Vlažnou čokoládovou část malým pramínkem přiléváme k vaječné pěně a lehce mícháme (můžeme stále v kuchyňském robotu, ale na nejnižší otáčky. Pak už jen zlehka stěrkou vmícháme mandlový prášek. Těsto rozdělíme do připravených formiček. Mělo by dosahovat do 3/4 výšky.

4
Hotovo

Formičky vyskládáme na pečící plech a vložíme do trouby. Pečeme 7 minut a vytáhneme ven. Necháme 2 minuty odstát, pak opatrně obkroužíme ostrým nožem a vyklopíme na talířky. Talířek položíme navrch formičky a společně otočíme. Používáme chňapky, protože formičky jsou velmi horké.

5
Hotovo

Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Rozmixujeme s javorovým sirupem a scedíme přes cedník. Použijeme k ozdobení a dochucení dortíků na talířkách.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagetová omeleta
další
Ovocné kuličky s ořechy
předchozí
Špagetová omeleta
další
Ovocné kuličky s ořechy

Přidejte svůj komentář