0 0
Bezlepkové palačinky se špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Palačinky
200 ml mléko
70 g pohanková mouka hladká
2 vejce
1 lžíce máslo
špetka sůl
Náplň
400 g mražený špenát nejlepší jsou špalíky
2 stroužky česnek
1 cibule
olej
sůl, pepř
sýr parmazánového typu

Bezlepkové palačinky se špenátem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Pohanka má unikátní schopnost zpevňovat naše cévy a regenerovat jaterní buňky.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Palačinky

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vyšší nádoby nalijeme mléko, vyklepneme vejce, přilijeme rozpuštěné máslo a přisypeme mouku se špetkou soli. Důkladně prošleháme, abychom připravili hladkou směs. Necháme půl hodiny odpočinou a pak na troše oleje smažíme zlatané palačinky. Ideální je palačinková pánev nebo palačinkovač. Ale zvládne to i jiná nepřilnavá pánvička.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme jí v kastrolu na troše oleje. Přidáme lehce povolený špenát, osolíme, opepříme a zahříváme, až se špenát zcela rozpustí. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a chvilku ještě prohřejeme.

3
Hotovo

Hotové palačinky naplníme do poloviny špenátem, posypeme nastrouhaným sýrem, přeložíme na polovinu a pak ještě na čtvrtinu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ananasový sorbet
další
Třešňová marmeláda s čokoládou
předchozí
Ananasový sorbet
další
Třešňová marmeláda s čokoládou

Přidejte svůj komentář