0 0
Chilli lanýže s pomerančovou kůrou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
min. 70% hořká čokoláda
30 g kandovaná pomerančová kůra
20 g třtinový moučkový cukr
30 ml šlehačka
20 g máslo
1 lžíce pomerančový likér nebo koňak
1 lžička chilli prášek Pasilla dle chuti
vanilka

Chilli lanýže s pomerančovou kůrou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Název Pasilla je odvozen ze španělského "passa", což znamená malá rozinka.

  • 40 min
  • Porcí: 25
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s The Chilli doktor

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smetanu nalijeme do kastrůlku, vsypeme cukr, ovoníme vanilkou a promícháme. Vložíme do vodní lázně a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme máslo, chilli, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Kandovanou pomerančovou kůru rozsekáme na cimpr campr, čím menší, tím lepší, a vsypeme do připravené směsi. Důkladně promísíme a vyjmeme z vodní lázně. Nalijeme do uzavíratelné dádoby a necháme zchladnout. Poté přikryjeme víčkem nebo fresh fólií a dáme do lednice odpočinou přes noc. Když je směs úplně studená a tuhá, nabíráme lžičkou kousky, rychle koulíme válečky nebo kuličky a obalujeme v drcených vlašských ořeších. Směs rychle taje, takže válení kuliček a obalování musí být opravdu dost svižné.

2
Hotovo

Lanýže uchováváme v lednici vyskládané jeden vedle druhého a zakryté fresh fólií.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí roládky s pečenými brambory
další
Fazolová polévka se zeleninou a klobásou
předchozí
Krůtí roládky s pečenými brambory
další
Fazolová polévka se zeleninou a klobásou

Přidejte svůj komentář