0 0
Pomerančové sušenky s vločkami a ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
130 g máslo
120 g jemné ovesné vločky
80 g špaldová mouka celozrnná hladká
60 g pekanové ořechy nebo vlašské
60 g kandovaná pomerančová kůra
50 g třtinový cukr
40 g hladká mouka
14 lžic pomerančová šťáva
1 plná lžíce med
1 lžička jedlá soda
špetka sůl

Pomerančové sušenky s vločkami a ořechy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 35 min
  • Porcí: 40
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Těsto vystačí na 40 ks

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozehřejeme máslo a necháme chvilku zchladnout. V míse smícháme vločky s moukou, cukrem, posekanými ořechy, kandovanou kůrou, jedlou sodou a solí. Přilijeme rozpuštěné máslo, pomerančovou šťávu a med. Důkladně promícháme. Na pečící plech rozprostřeme pečící papír a pomocí dvou lžic tvoříme hromádky kousek dál od sebe, které vypouklou stranou lžíce lehce zploštíme.

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 10 minut, dokud placičky nezačnou zlátnout. Plech vyndáme z trouby a sušenky i s pečícím papírem stáhneme z horkého plechu na mřížku, kde je necháme vychladnout. Nenechte se zaskočit tím, že jsou sušenky po vytažení z trouby měkké. Když vystydnou, budou křupat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Paštika z krůtích jater se zeleným pepřem
další
Marinované žampióny na gril
předchozí
Paštika z krůtích jater se zeleným pepřem
další
Marinované žampióny na gril

Přidejte svůj komentář