0 0
Paštika z krůtích jater se zeleným pepřem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g krůtí játra
150+50 g máslo
100 ml šlehačka
100 ml bílé víno
2+2 lžičky zelený nakládaný pepř
2 šalotka
1 lžička provensálské koření
sůl

Paštika z krůtích jater se zeleným pepřem

Trendy:
  • Masožrout
  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Játra očistíme od cévek a blanek. Nakrájíme je na kousky. Šalotku posekáme nadrobno. Do vyšší pánve odkrojíme kousek másla a cibuli na něm orestujeme dosklovata. Přihodíme játra a zprudka opečeme ze všech stran. Jen krátce, abychom je nevysušili. Víno i šlehačku ohřejeme. Orestovaná játra okořeníme provensálským kořením a zalijeme vínem. Necháme vydusit, osolíme a přilijeme šlehačku. Ještě dvě minutky dusíme.

2
Hotovo

Připravíme si sekáček - chopper nebo ponorný mixér. Játra rozmixujeme dohladka a postupně přidáváme kousky másla. Do hladké paštiky nasypeme dvě lžičky nakládaného zeleného pepře a naplníme do vyvařených skleniček. Povrch co nejvíc uhladíme. Povrch ještě ozdobíme trochou pepře. Rozehřejeme zbylých 50 g másla a povrch paštiky ve všech sklenkách polijeme. Zavíčkujeme a uchováme v lednici. Vydrží cca 1 týden.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jogurtový koláč s mákem a švestkami
další
Pomerančové sušenky s vločkami a ořechy
předchozí
Jogurtový koláč s mákem a švestkami
další
Pomerančové sušenky s vločkami a ořechy

Přidejte svůj komentář