0 0
Ciabatty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g hladká mouka
340 ml vlažná voda
2 a půl lžičky sůl
2 lžíce olivový olej
1 lžička cukr
1/2 kostky droždí

Ciabatty

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Ciabatta je italský chlebík
z pšeničné mouky, který se zadělává olivovým olejem.

  • 1,5 hodiny
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Rozmícháme a necháme chvíli aktivovat. Mouku smícháme se solí a pak do ní vlijeme vodu s droždím a přidáme i olej. Těsto na ciabatty se rádo mazlí a je třeba jej zadělávat důkladně a dost dlouho. Pokud máme kuchyňský robot, je to brnkačka. Připevníme hnětací hák a těsto mícháme na pomalé obrátky asi 5 minut. Pak obrátky zvýšíme a zaděláváme ještě asi 10 minut. Ručně to musíme zvládnout tak půl hodinky.

2
Hotovo

Těsto poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme jej hodinu kynout na teplém místě. Až zdvojnásobí objem, rozdělíme na 4 části a na pomoučené desce kuchyňské linky utvoříme 4 střední večky. Můžeme je i stočit do vrtulek. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.

3
Hotovo

Troubu rozehřejeme na 200 st. C a ciabatty pečeme cca 20 minut do mírného zrůžovění.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí asijská směs se šafránovou rýží
další
Pampeliško-meduňkový sirup
předchozí
Krůtí asijská směs se šafránovou rýží
další
Pampeliško-meduňkový sirup

Přidejte svůj komentář