0 0
Pampeliško-meduňkový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

550 ks pampeliška květ
velká hrst meduňka
velká hrst pampeliška listy
4 ks bio citrón
3 litry voda
2,5 kg cukr krupice
1 sáček kyselina citrónová

Pampeliško-meduňkový sirup

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Přírodní medicína
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Název smetanka lékařská
"Taraxacum officinale" pochází pravděpodobně z arabštiny
a znamená to „hořká a léčivá“.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V čistém prostředí si natrháme pampeliškové květy (pokud budou mít stonek, nevadí, je také léčivý), meduňkové listy a pampeliškové listy. Listy propláchneme, květy rozložíme na plech a necháme prchnout broučky. Kdo chce květy proprat, může, ale zbaví se cenného pylu.

2
Hotovo

Připravené rostlinky dáme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Přidáme pokrájené citróny, které jsme omyli kartáčkem v horké vodě. Zasypeme kyselinou citrónovou, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstát.

3
Hotovo

Vezmeme si velký prázdný hrnec, položíme na něj cedník a ten vyložíme plátýnkem. Vodu s rostlinkami přes plátýnko přecedíme a ještě pořádně vymačkáme. Dosypeme cukr a kyselinu citrónovou, promícháme a vaříme pomalým varem cca 90 minut, až začne sirup houstnout.

4
Hotovo

Vyvaříme si vhodné sklenice i s víčky, vaříčí sirup do nich naplníme, ihned zavíčkujeme a necháme zchladnout. Používáme jako sirup do vody nebo sodovky, ale klidně i k oslazení čaje.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ciabatty
další
Kynuté borůvkové knedlíky vařené v páře

Přidejte svůj komentář