0 0
Perník s podmáslím a ovesnými vločkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 ml podmáslí
120 g polohrubá mouka
65 g jemné ovesné vločky
70 g třtinový cukr
50 ml rostlinný olej
10 g kakao
10 g kypřící prášek do perníku
1 vejce
špetka sůl
Poleva
50 g hořká čokoláda
20 g zakysaná smetana
1 lžička kokosový olej
marmeláda na potření

Perník s podmáslím a ovesnými vločkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 35 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce klepneme do misky, přidáme cukr a ušleháme do pěny (ideálně v kuchyňském robotu). Během šlehání přiléváme následně i olej a pak podmáslí. V jiné nádobě důkladně promícháme zbylé přísady. Ty přesypeme do tekuté směsi a už jen stěrkou promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vlijeme. Stěrkou roztáhneme ke stranám, protože těsto se uprostřed pečením zvedá.

2
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 25 minut. Je-li po této době upečeno zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo. V opačném případě pár minutek přidáme. Upečený perník necháme vychladnout.

3
Hotovo

Zchladlý moučník podélně rozkrojíme a vydatně potřeme marmeládou. Opět přiklopíme. Připravíme si vodní lázeň. Do maléko kastrůlku nalijeme trochu vody a do něj vložíme jiný kastrůlek tak, aby se dnem vody nedotýkal. Nalámeme do něj čokoládu, přidáme trošku kokosového oleje a při střední teplotě rozpustíme. Potom vmícháme zakysanou smetanu a polevu rozetřeme po celé ploše perníku. Necháme ztuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smažený Šmakoun s rakouským bramborovým salátem
předchozí
Smažený Šmakoun s rakouským bramborovým salátem

Přidejte svůj komentář