Ingredience
- 700 g vyzrálá rajčata
- 200 g koncentrovaný rajčatový protlak
- 6 kuliček nové koření
- 3 bobkový list
- 2 stroužky česnek
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 1 cibule
- 1 lžička tymián
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- olivový olej
- mascarpone
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Nasypeme do kastrolu na zpěněnou cibuli. Bobkový list, nové koření a tymián svážeme do gázy a vložíme do polévky. Zalijeme cca půl litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme rajčatový protlak. Povaříme 10 minut, vylovíme balíček s kořením a polévku rozmixujeme. Dochutíme pepřem a chilli vločkami. |
2 Hotovo | Na talířích ozdobíme nokem z mascarpone a lžící olivového oleje. |