0 0
Tomatová polévka s nokem z mascarpone

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tomatová polévka s nokem z mascarpone

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Správně zralé rajče má vysoký podíl vitamínů a zázračného lykopenu, který nás ochrání před závažnými nemocemi.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Nasypeme do kastrolu na zpěněnou cibuli. Bobkový list, nové koření a tymián svážeme do gázy a vložíme do polévky. Zalijeme cca půl litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme rajčatový protlak. Povaříme 10 minut, vylovíme balíček s kořením a polévku rozmixujeme. Dochutíme pepřem a chilli vločkami.

2
Hotovo

Na talířích ozdobíme nokem z mascarpone a lžící olivového oleje.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Snídaňová pizza z ovesných vloček
další
Ořechová roláda s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou
předchozí
Snídaňová pizza z ovesných vloček
další
Ořechová roláda s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou

Přidejte svůj komentář