0 0
Dýňovo-kukuřičná polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňovo-kukuřičná polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kukuřice tak, jak jí známe, byla vyšlechtěna z divoké trávy
Balsas teosinte mnoho tisíc let před
naším letopočtem v oblastech
Jižní Ameriky.

  • 30 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na nudličky a orestujeme na másle dosklovata. Přisypeme kukuřici a na kousky nakrájenou dýni (Hokaidó se neloupe). Přilijeme asi 1,4 l vody, přidáme bujóny, chilli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a v ideálním případě také přepasírujeme přes síto s většími oky. Polévku zjemníme šlehačkou a ještě minutku povaříme. Dle potřeby dochutíme solí nebo citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Na talíři ozdobíme dýňovými semínky, nachos a kvalitním olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pikantní směs na topinky
další
Mrkvový salát
předchozí
Pikantní směs na topinky
další
Mrkvový salát

Přidejte svůj komentář