0 0
Dýňovo-kukuřičná polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňovo-kukuřičná polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kukuřice tak, jak jí známe, byla vyšlechtěna z divoké trávy
Balsas teosinte mnoho tisíc let před
naším letopočtem v oblastech
Jižní Ameriky.

  • 30 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na nudličky a orestujeme na másle dosklovata. Přisypeme kukuřici a na kousky nakrájenou dýni (Hokaidó se neloupe). Přilijeme asi 1,4 l vody, přidáme bujóny, chilli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a v ideálním případě také přepasírujeme přes síto s většími oky. Polévku zjemníme šlehačkou a ještě minutku povaříme. Dle potřeby dochutíme solí nebo citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Na talíři ozdobíme dýňovými semínky, nachos a kvalitním olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pikantní směs na topinky
další
Mrkvový salát

Přidejte svůj komentář