0 0
Veselá párty mašinka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Mašinka
11 ks silnostěnná paprika různé barvy
2 ks salátová okurka
2 ks mrkev
1 balení červené cherry rajčátka
1 balení žluté cherry rajčátka
kus daikon bílá ředkev
kus květák
špejle
Na namáčení
olivový olej
Gomasio
100 h sezamová semínka
1 lžička sůl
Dip
190 g zakysaná smetana
1 ks lahůdková cibulka
1 lžička dijonská hořčice
1 lžička javorový sirup příp. med
citrónová šťáva
chilli paprička
sůl

Veselá párty mašinka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • RAW Recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tuhle parádní mašinku můžete připravit třeba na dětskou oslavu místo obvyklých brambůrků.

  • 1 hodina
  • Snadné

Ingredience

  • Mašinka

  • Na namáčení

  • Gomasio

  • Dip

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Papriky odkrojíme podélně nad stopkou a vyřízneme semínka. Spodkem paprik propíchneme dvě špejle a navlíkneme na ně kolečka okurek. Do vzniklých vagónků naskládáme nakrájenou zeleninu. Vagónky vyskládáme za sebe jako vláček buď na tácek nebo na kartón na skutečné koleje od vláčků. V tom případě bychom koleje na karton přichytili tavnou pistolí. Doporučuju připravit nějakou zeleninu do zásoby, aby bylo možné vagónky průběžně doplňovat. Po nákladu se totiž jen zapráší.

2
Hotovo

Gomasio připravíme následovně: rozpálíme pánev a nasucho na ní opražíme sezam. Jen dokud nezačně lehce růžovět. Zkuste sezam rozetřít mezi prsty, jestli povolí. Pak přisypeme sůl a ještě chviličku zahříváme. Horký sezam přesypeme do třecí misky nebo hmoždíře a rozetřeme tak, aby zhruba 70% semínek bylo na prášek.
Zbytek nespotřebovaného gomasia můžeme uchovávat v lednici v uzavřené lahvičce 2-3 týdny.

3
Hotovo

Do jedné mističky připravíme dip ze smetany, pokrájené cibulky, hořčice, sirupu, citrónové šťávy, chilli a soli. Do druhé mističky gomasio dle návodu a do třetí nalijeme olivový olej.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Sushi
další
Ovocné kefírové mléko

Přidejte svůj komentář