0 0
Rozpečený Hermelín s brokolicí a ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
8 ks Sedlčanský Hermelín na gril s grilovacím kořením
10 ks vlašské ořechy
2 stroužky česnek
1 ks malá brokolice
dle chuti sůl

Rozpečený Hermelín s brokolicí a ořechy

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Brokolici kupujte jen tmavě zelenou s modrofialovým nádechem. Pokud začne žloutnout, má své nejlepší dny definitivně za sebou.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle (bez košťálů). Ořechy vylouskáme a jádra nasekáme na kousky. V míse smícháme s brokolicí a prolisovaným česnekem. Přisypeme grilovací koření z balíčku, který najdeme v balení se sýrem. Stačí tak 3/4 jednoho sáčku. Pokud máte rádi pálivější, dejte celé balení. Trošičku osolíme.

2
Hotovo

Hermelíny rozbalíme a odkrojíme jim vršky, asi v jedné třetině. Vnitřek spodní, vyšší, části vydlabeme lžičkou a přidáme jej k brokolici. Vidličkou utřeme, aby se vše propojilo. Nakonec zpracujeme ještě rukou, aby vznikla kompaktní hmota. Z těstíčka utvoříme 8 karbanátků, které vložíme do vydlabaných Hermelínů a přikryjeme „pokličkou“.

3
Hotovo

Jednotlivé naplněné Hermelíny uzavřeme do balíčků pečícího papíru nebo alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynuté růžičky s Modřenínem a česnekem
další
Kváskový pšenično-žitný chléb
předchozí
Kynuté růžičky s Modřenínem a česnekem
další
Kváskový pšenično-žitný chléb

Přidejte svůj komentář