0 0
Hovězí guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g hovězí maso z krku
50 g špek
6 ks cibule
4 stroužky česnek
2 lžíce rajčatové pyré
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
1 kostka bio hovězí bujón
1 lžička kmín
chilli koření
mletý pepř
sádlo nebo olej
sůl
máslo na zjemnění
cibule na posypání

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovězí guláš

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

I když uvařit guláš napadlo první Maďary, u nás se poctivý hospodský tmavý guláš taky slušně zabydlel. A neznám vlastně nikoho, komu by nechutnal.

  • 140 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kousky nakrájený špek. Až se vyškvaří, přidáme nakrájenou cibuli a 1 prolisovaný česnek. Restujeme dorůžova. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Restujeme tak dlouho, až se puštěná šťáva vysmahne. Přisypeme kmín, pepř a papriku a necháme rozvonět. Zalijeme horkou vodou, aby jí bylo těsně nad maso a pod pokličkou dusíme do vyvaření vody. Zase dolijeme stejnou dávku horké vody a necháme jí vydusit. Vždy těsně na tenkou hranici případného připálení. Toto děláme, dokud není maso měkké a hlídáme, abychom jej fakt nepřipálili. Když maso změkne, připravíme si mouku rozmíchanou s vlažnou vodou a zamícháme k masu. Necháme přejít varem, a jsme-li s množstvím omáčky i hustotou spokojeni, vrhneme se na dokončovací fázi. Přidáme hovězí kostku, sůl, zbytek prolisovaného česneku, majoránku a rajčatové pyré. Ještě chvíli povaříme. Když guláš stáhneme z ohně, necháme v něm rozpustit kousek másla. Na talíři ozdobíme jemně nakrájenou cibulí.

2
Hotovo

Tip:
Guláš má ještě lepší chuť druhý den po odležení. Přílohu zvolte dle vlastní chuti. U nás letí dobrý chleba.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tortellini se špenátem
další
Citrusové vločkové sušenky
předchozí
Tortellini se špenátem
další
Citrusové vločkové sušenky

Přidejte svůj komentář