0 0
Hovězí guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g hovězí maso z krku
50 g špek
6 ks cibule
4 stroužky česnek
2 lžíce rajčatové pyré
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
1 kostka bio hovězí bujón
1 lžička kmín
chilli koření
mletý pepř
sádlo nebo olej
sůl
máslo na zjemnění
cibule na posypání

Hovězí guláš

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

I když uvařit guláš napadlo první Maďary, u nás se poctivý hospodský tmavý guláš taky slušně zabydlel. A neznám vlastně nikoho, komu by nechutnal.

  • 140 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kousky nakrájený špek. Až se vyškvaří, přidáme nakrájenou cibuli a 1 prolisovaný česnek. Restujeme dorůžova. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Restujeme tak dlouho, až se puštěná šťáva vysmahne. Přisypeme kmín, pepř a papriku a necháme rozvonět. Zalijeme horkou vodou, aby jí bylo těsně nad maso a pod pokličkou dusíme do vyvaření vody. Zase dolijeme stejnou dávku horké vody a necháme jí vydusit. Vždy těsně na tenkou hranici případného připálení. Toto děláme, dokud není maso měkké a hlídáme, abychom jej fakt nepřipálili. Když maso změkne, připravíme si mouku rozmíchanou s vlažnou vodou a zamícháme k masu. Necháme přejít varem, a jsme-li s množstvím omáčky i hustotou spokojeni, vrhneme se na dokončovací fázi. Přidáme hovězí kostku, sůl, zbytek prolisovaného česneku, majoránku a rajčatové pyré. Ještě chvíli povaříme. Když guláš stáhneme z ohně, necháme v něm rozpustit kousek másla. Na talíři ozdobíme jemně nakrájenou cibulí.

2
Hotovo

Tip:
Guláš má ještě lepší chuť druhý den po odležení. Přílohu zvolte dle vlastní chuti. U nás letí dobrý chleba

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tortellini se špenátem
další
Citrusové vločkové sušenky

Přidejte svůj komentář