2 0
Bramborový salát s červenou řepou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 ks brambory
2 ks kyselá okurka
2 ks vejce nemusí být, ale nám chutná :)
1 ks červená řepa
1 ks mrkev
1 ks petržel
cca 2 cm plátek celer
1 ks cibule
1 ks kyselé jablko
1 ks majónéza veganská nebo tofunéza nebo běžná majonéza
1 vrchovatá lžíce zakysaná smetana
1 lžička plnotučná hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
dle chuti lák z okurek
citrónová šťáva

Bramborový salát s červenou řepou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Červená řepa je zdravá ve všech směrech, o tom už nemůže být pochyb. Ale přináší i jiné benefity, jako třeba lesklé vlasy a nehty a také jiskru ve tváři.

  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu a brambory omyjeme. Řepu potřeme olejem, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka, cca 50 minut. Brambory ve slupce uvaříme doměkka.

2
Hotovo

Kořenovou zeleninu oškrábeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z uvařené zeleninu vodu slijeme a necháme zchladnout. Okurky nakrájíme na drobné kousíčky a oloupané jablíčko také. Kousky jablíčka pokapeme citrónovou šťávou a rukama promícháme, aby se celé šťávou obalily a nezhnědly. Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno.

3
Hotovo

Uvařené a zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a stejně tak řepu. Přidáme slitou zeleninu, jablko, cibuli a okurky. Zlehka promícháme. Majonézu přendáme do misky, přimícháme k ní zakysanku a hořčici, osolíme, opepříme a okyselíme trochu lákem z okurek a promísíme se zeleninou. Dochutíme dle vlastního přání.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Paštika z kuřecích jater se zeleným pepřem
další
Zapečená bedlová poupátka
předchozí
Paštika z kuřecích jater se zeleným pepřem
další
Zapečená bedlová poupátka

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář