Ingredience
-
400 g kuřecí játra
-
100 g máslo
-
2 dl bílé víno
-
2 dl šlehačka
-
40 g slanina
-
2 stroužky česnek
-
2 lžičky zelený pepř naložený
-
1 ks cibule
-
muškátový oříšek
-
sůl
-
bílý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
Játra zbavíme žilek a nakrájíme na kousky. |
2
Hotovo
|
Třetinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou slaninu, posekanou cibuli a česnek a orestujeme lehce dorůžova. |
3
Hotovo
|
Přidáme játra a zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme koření a dusíme do vypaření vína. Potom zalijeme šlehačkou, osolíme dle vlastní chuti a ještě chvíli dusíme, dokud šlehačka nezačne houstnout. Hmotu přelijeme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Nakonec vmícháme naložené kuličky pepře a promícháme. Necháme zchladnout. |
4
Hotovo
|
Pokud budeme paštiku nějakou dobu uchovávat, uhladíme potvrch a zalijeme jej rozpuštěným máslem, aby paštika neosychala. A pokud bychom chtěli paštiku uchovat na horší časy anebo jako dárek, naplníme ji do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a zavaříme při 85 st. C 25 minut. |
5
Hotovo
|
Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |