0 0
Dýňový pohár

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Granola
300 g ovesné vločky
150 g datle
100 g vlašské ořechy
80 g dýňová semínka
z 1 ks pomerančová šťáva
Dýňové pyré
1 malá dýně Hokaidó
250 g mascarpone
200 g nízkotučná zakysaná smetana
50 ml šlehačka nebo mléko
citrónová šťáva
javorový sirup
špetička sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňový pohár

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Dýně Hokaidó je vitamínová bomba s detoxikačními účinky.

  • 65 min
  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

  • Granola

  • Dýňové pyré

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 25 minut. Pak necháme vychladnout a rozkrájíme na kousky.

2
Hotovo

Vločky smícháme s dýňovými semínky a pomerančovou šťávou. Rozprostřeme po pečícím plechu a vložíme do vyhřáté trouby. 10 minut zapékáme a pak přidáme pokrájené vlašské ořechy a datle a ještě 10 minut pečeme.

3
Hotovo

Mezitím domixéru nalijeme šlehačku (nebo mléko, pokud chcete dietnější verzi), vyklopíme zakysanku a mascarpone, přidáme dýni, sůl a rozmixujeme dohladka. Ochutíme citrónovou šťávou a javorovým sirupem dle vlastní chuti a ještě promixujeme.

4
Hotovo

Do skleniček nasypeme na dno trochu granoly, na ní navrstvíme trochu dýňového krému, zasypeme opět trochou granoly a na ní dáme zase trochu krému. Nahoře končíme granolou. Necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krůtí řízečky v parmazánové strouhance
další
Zahřívací mandlové mléko
předchozí
Krůtí řízečky v parmazánové strouhance
další
Zahřívací mandlové mléko

Přidejte svůj komentář