0 0
Batátová pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g arašídové máslo
6 stroužků česnek
2 větší batáty
2 lžíce citrónová šťáva
2 větvičky tymián
čerstvě mletý pepř
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Batátová pomazánka

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Na batátech si už kdysi dávno pochutnávali Indiáni v Jižní Americe. Do Evropy se batáty dostaly až v 16. století.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Batáty omyjeme, oloupeme, a zabalíme spolu s oloupaným česnekem do alobalu. Upečeme v troubě rozpálené na 180 st. C doměkka, cca 30 minut. Necháme zchladnout a pak rozmixujeme ponorným mixérem spolu s arašídovým máslem. Dle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou a tymiánem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jablečný koláč vrstvený
další
Wrapy s krůtím masem
předchozí
Jablečný koláč vrstvený
další
Wrapy s krůtím masem

Přidejte svůj komentář