0 0
Rybí karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g treska nebo rybí filé
40 g strouhanka
30 g jemné ovesné vločky
2 stroužky česnek
2 lžíce posekaný čerstvý kopr
1 ks cibule
dle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
citrónová šťáva
Hraška na obalování nebo hladká mouka
na smažení řepkový olej + lžíce másla
Hráškové pyré
100 g mražený hrášek
4 ks brambory
40 g máslo
20 g parmazán
sůl

Rybí karbanátky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Treska obecná je nejvíc konzumovaná ryba na světě.
Její maso je málo tučné a pevné.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Hráškové pyré

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rybu, je-li zmrazená, necháme trochu povolit. Ale jenom tak, aby se dala rozkutrovat. Předtím než ji vložíme do sekáčku odsajeme ubrouskem vodu. Pokud máme rybu čerstvou, rozmixujeme ji rovnou. Zároveň rozsekáme v sekáčku i cibuli a česnek. Drť přendáme do misky, přisypeme strouhanku, vločky, sůl, pepř, kopr a ochutíme citrónem. Důkladně promícháme.

2
Hotovo

V pánvi si rozehřejeme trochu oleje. Z těsta tvoříme malé ploché karbanátky, které obalujeme v Hrašce a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme také kaši. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme spolu s hráškem v osolené vodě doměkka. Když jsou měkké, vodu slijeme, do hrnce dáme rozpuštěné teplé máslo, nastrouhaný sýr a rozmixujeme na kaši.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Párty koláč
další
Bagetka s grilovanou cuketou

Přidejte svůj komentář