0 0
Rybí karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g treska nebo rybí filé
40 g strouhanka
30 g jemné ovesné vločky
2 stroužky česnek
2 lžíce posekaný čerstvý kopr
1 ks cibule
dle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
citrónová šťáva
na obalení hladká mouka
na smažení řepkový olej + lžíce másla

Rybí karbanátky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Treska obecná je nejvíc konzumovaná ryba na světě.
Její maso je málo tučné a pevné.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rybu, je-li zmrazená, necháme trochu povolit. Ale jenom tak, aby se dala rozkutrovat. Předtím, než ji vložíme do sekáčku, odsajeme ubrouskem vodu. Je-li čerstvá, rozmixujeme rovnou. Zároveň rozsekáme v sekáčku i cibuli a česnek. Drť přendáme do misky, přisypeme strouhanku, vločky, sůl a pepř, kopr a ochutíme citrónem. Důkladně promícháme.

2
Hotovo

V pánvi si rozehřejeme asi centimetrovou vrstvu oleje. Z těsta tvoříme ploché karbanátky, které obalujeme v mouce a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Hummus s pita chlebem
další
Karlovarský knedlík

Přidejte svůj komentář