0 0
Párty koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 balení těsto na pizzu
30 g čedar
8 ks černé olivy
cca 3 lžíce pesto
3 plátky šunka
2 ks rajče
1 ks mozzarella
1 ks vejce
oregano

Párty koláč

Základem pesta není jen bazalka. Pesto můžeme vytvořit z jakékoliv jedlé zelené natě :)

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Pokud vás nehoní čas, těsto na pizzu si můžete udělat sami. Recept najdete zde.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těsto rozbalíme z obalu, rozprostřeme po stole a dortovou formou vykrojíme z obou balení kruhový tvar. Menší miskou na salát naznačíme uprostřed jednoho dílu kruh.

2
Hotovo

Mozzarellu nakrájíme na plátky a vyrovnáme je do středního kruhu. Posypeme oreganem a trochu osolíme.

3
Hotovo

Doprostřed prstence, který vznikne okolo, natřeme pesto. Takže uprostřed bude vyskládaná mozzarella a kolem dokola bude "cestička" z pesta. Ne úplně dokraje a ne úplně blízko sýra.

4
Hotovo

Rajčata nakrájíme nadrobno a poskládáme je kolem dokola na pesto. Na rajčata posypeme jemně pokrájenou šunku, na kolečka nakrájené olivy a zasypeme je nahrubo nastrouhaným čedarem. Mírně osolíme. Rozkvedláme vejce a mašlovačkou potřeme okraje a prostor mezi oběma náplněmi.

5
Hotovo

Přikryjeme druhou plackou. Necháme jí, aby zkopírovala podklad, trošku jí přitlačíme kolem mozzarelly, čímž naznačíme místo, kam až můžeme následně koláč naříznout. Pomocí vidličky přitlačíme kolem dokola okraje k sobě. Vidlička vytvoří efektní zubatý okraj.

6
Hotovo

Ostrým nožem nakrojíme kolem dokola kraje koláče až k mozzarellové náplni a nakrojenou část vždycky přetočíme o 90 stupňů. Vznikne nám takové "sluníčko". Pomocí mašlovačky potřeme vejcem kusy vyčuhujícího těsta.

7
Hotovo

Upečeme v troubě při 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

8
Hotovo

Pokud budete jíst koláč horký, můžete seříznout část těsta nad mozzarellou a kousky paprsků v tekutém sýru namáčet. A když se na něj vrhnete po vystydnutí, část s mozzarellou následně rozkrájejte, chuť je fantastická :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré
další
Rybí karbanátky

Přidejte svůj komentář