0 0
Veganský sýr se lněnými krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Sýr
100 g kešu natural
30 g lahůdkové sušené droždí
cca 1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička uzená paprika
1 lžička kurkuma
1 lžička agávový sirup
1 lžička sůl
1/2 dl voda
A ještě
1 dl voda
1 vrchovatá lžíce agarové vločky
Lněné krekry
150 ml voda
100 g lněné semínko
20 g slunečnicová semínka
20 g dýňová semínka
10 g konopná semínka
10 g sezamová semínka
2 g sůl
1 lžíce sezamový olej
1 stroužek česnek
1 lžička agáve sirup

Veganský sýr se lněnými krekry

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Sušené lahůdkové droždí možná mnozí z vás znají pod názvem "Tebi". Je to bomba B vitamínů
a dává jídlu úžasnou chuť.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Sýr

  • A ještě

  • Lněné krekry

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si nachystáme sýr. Kešu oříšky namočíme aspoň na hodinu do vody. Poté vodu slijeme, přendáme do mixéru nebo elektrického sekáčku a rozmixujeme s půldeckou vody, lahůdkovým droždím, solí a kořením.

2
Hotovo

V malém kastrůlku rozpustíme deci vody s agarem a 5 minut povaříme. Dobu varu dodržíme, aby sýr následně ztuhnul. Povařený agar vlijeme k oříškové směsi a ještě promixujeme.

3
Hotovo

Malou nádobu vyložíme fresh fólií a hmotu do ní vlijeme. Nádobkou několikrát poťukáme o stůl, aby si hmota "sedla" a necháme ztuhnout v lednici.

4
Hotovo

V mezičase se pustíme také do přípravy krekrů. Lněné semínko namočíme do vody a necháme hodinu nasáknout. Dýňová a slunečnicová semínka rozmixujeme na hrubost krupice a smícháme se semínky lněnými, konopnými i sezamovými. Ochutíme solí, agáve, lisovaným česnekem i sezamovým olejem. Důkladně promícháme a natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme buď rádýlkem rozkrájet nebo upéct vcelku a následně nalámat.

5
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 120 st. C dokřupava, cca 40 - 45 minut.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Dýňové gnocchi
další
Bramboráky

Přidejte svůj komentář