0 0
Dýňové gnocchi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Dýňové gnocchi

Dýňová semínka jsou výborným zdrojem zinku a také vitamínu B15, kterému se přisuzuje antistresový účinek.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory i se slupkou uvaříme doměkka. Očištěný kus dýně (Hokaido se neloupe) upečeme v troubě také doměkka. Obojí bude trvat cca 25 minut.

2
Hotovo

Ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme najemno do misky společně s čedarem. Upečenou dýni rozmixujeme a přidáme k bramborám. Promícháme spolu s vejcem a moukou a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Množství mouky je přibližné, přidáváme jí postupně.

3
Hotovo

Z těsta uválíme válečky na vydatně pomoučeném stole a nakrájíme na kousky. Vidličkou je trochu rozplácneme. Dáme si vařit dostatečně osolenou vodu s trochou oleje a gnocchi v ní po částech vaříme. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové. Vyndaváme je cedníkem do misky a pokropíme olejem.

4
Hotovo

V mezičase si v pánvi na troše oleje orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a posekanou chilli papričku. Po chvilce přisypeme dýňová semínka a pokrájenou šalvěj. Promícháme, ještě dvě minuty restujeme a smícháme s gnocchi.

5
Hotovo

Na talířích sypeme nastrouhaným parmazánem.

6
Hotovo

Tip: Každou dávku připravených gnocchi dávejte na pečící papír a pomocí tohoto papíru nasypte do vroucí vody.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mexická směs s tortillami
další
Veganský sýr se lněnými krekry

Přidejte svůj komentář