0 0
Makový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g jemné ovesné vločky
150 ml kokosové mléko nebo smetana
130 g mák mletý
70g třtinový cukr
60 g máslo
60 g marmeláda
3 vejce
0,5 prášek do pečiva
0,5 lžičky skořice
špetka sůl

Makový chlebíček

Vločky rozdrtíme v sekáčku nebo pomocí ponorného mixéru.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme kokosové mléko, zchladlé rozpuštěné máslo a marmeládu. Ještě chviličku šleháme. Vločky rozmixujeme na strukturu hrubé mouky a smícháme s pečícím práškem, skořicí a mákem. Z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh. Do řídké směsi zlehounka vmícháme sypkou směs na střídačku s bílkovým sněhem.

2
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme hrubou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme dovnitř, rozprostřeme do krajů a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Francouzská cibulačka
další
Práskačky – křupavé brambory s tzatziki omáčkou
předchozí
Francouzská cibulačka
další
Práskačky – křupavé brambory s tzatziki omáčkou

Přidejte svůj komentář