0 0
Makový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makový chlebíček

Postup přípravy

Sdílet

Mák ve všech podobách je u nás totální hit. A tak pokud někde objevím recept, který mě zaujme, hned se do něj pustím. Pro tento makovec mě inspiroval http://recepty.vareni.cz/babovkovy-makovec/, takže děkuji 🙂

  • 180 g hrubé mouky
  • 120 g mletého máku
  • 90 g třtinového cukru
  • 1 dl kokosového mléka (nemáte-li, můžete nahradit smetanou)
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 50 g ječného sladu (můžete nahradit medem nebo marmeládou)
  • 3 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s kokosovým mlékem, rozpuštěným máslem, cukrem a ječným sladem. Mouku smícháme s pečícím práškem, solí, skořicí a mákem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do řídké směsi vmícháme sypkou směs a lehce vmícháme i sníh z bílků. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a moukou, máme-li teflonovou, stačí vytřít troškou oleje. Možná se teflonová nemusí, ale raději to dělám :). Těsto nalijeme dovnitř, rozprostřeme do krajů a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Spaghetti Bolognese
další
Koláč z listového těsta s chřestem
předchozí
Spaghetti Bolognese
další
Koláč z listového těsta s chřestem

Přidejte svůj komentář