0 0
Makový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Makový chlebíček

    Postup přípravy

    Mák ve všech podobách je u nás totální hit. A tak pokud někde objevím recept, který mě zaujme, hned se do něj pustím. Pro tento makovec mě inspiroval http://recepty.vareni.cz/babovkovy-makovec/, takže děkuji 🙂

    • 180 g hrubé mouky
    • 120 g mletého máku
    • 90 g třtinového cukru
    • 1 dl kokosového mléka (nemáte-li, můžete nahradit smetanou)
    • 60 g rozpuštěného másla
    • 50 g ječného sladu (můžete nahradit medem nebo marmeládou)
    • 3 vejce
    • 1/2 kypřícího prášku
    • 1/2 lžičky skořice
    • špetka soli

    Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s kokosovým mlékem, rozpuštěným máslem, cukrem a ječným sladem. Mouku smícháme s pečícím práškem, solí, skořicí a mákem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do řídké směsi vmícháme sypkou směs a lehce vmícháme i sníh z bílků. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a moukou, máme-li teflonovou, stačí vytřít troškou oleje. Možná se teflonová nemusí, ale raději to dělám :). Těsto nalijeme dovnitř, rozprostřeme do krajů a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 40 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Spaghetti Bolognese
    další
    Koláč z listového těsta s chřestem

    Přidejte svůj komentář