Ingredience
- 250 g měkký tvaroh
- 160 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 90 g moučkový cukr
- 30 g kandovaná pomerančová kůra
- 30 g zlaté rozinky
- 30 g pistácie natural
- 10 g vanilkový pudink
- 3 vejce
- 3 lžíce rum
- 1 prášek do pečiva
- vanilka
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rozinky a kandovanou kůru namočíme aspoň na pár minut do rumu. Změklé máslo s cukrem, vanilkou a žloutky vyšleháme do nadýchané světle žluté pěny. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh. Pistácie nahrubo posekáme. |
2 Hotovo | Do vyšlehané směsi postupně zašleháme tvaroh. Potom přidáme oříšky, kandovanou kůru a rozinky včetně rumu a promícháme. Nakonec na střídačku postupně zlehka vmícháme bílky a mouku. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem (příp. vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou) a těsto do ní vylijeme. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40 minut. Je-li po této době chlebíček upečený zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo. |
4 Hotovo |