Ingredience
-
120 g špaldová mouka celozrnná
-
100 g strouhaný kokos
-
80 g moučkový cukr
-
50 g rybízová marmeláda
-
40 g hladká mouka
-
30 g kakao
-
30 g med
-
8 g mletá káva
-
8 lžic silná kávaideálně espresso
-
špetka sůl
-
Na zdobení
-
80 g hořká čokoláda
-
pekanové ořechy
-
vlašské ořechy
-
1 lžička máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1
Hotovo
|
Kokos, ačkoliv je strouhaný, podrtíme ještě v mixéru. Smícháme v míse s moukou, cukrem, kakaem, kávou a solí. Promísíme, přidáme tekuté přísady a zpracujeme příjemné těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. |
2
Hotovo
|
Hodinu před samotným vyvalováním těsto necháme změknout při pokojové teplotě. Odkrajujeme kousky, ktekré vyvalujeme přes čistý mikroténový sáček na placky a vykrajujeme požadované tvary. |
3
Hotovo
|
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut. Po upečení necháme zchladnout mimo troubu na horkém plechu, aby sušenky ztvrdly. |
4
Hotovo
|
Čokoládu rozehřejeme spolu s máslem ve vodní lázni. Lžičkou nabíráme čokoládu a zdobíme zchladlé sušenky. Do čokolády vmáčkneme ořech. |