0 0
Horký jablečný punč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 velkých jablka ideálně různé druhy
2 ks pomeranč
6 ks hřebíček
2 ks celá skořice
1 ks badyán
z 1 ks citrónová šťáva
1 dl javorový sirup

Horký jablečný punč

Trendy:
  • Recepty pro děti

Tento nápoj se skvěle hodí na večer, protože badyán zklidňuje mysl a pomáhá s usínáním.

  • 195 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadýrka a nasypeme do hrnce. Pokud máme jablíčka bio, loupat nemusíme. Pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Přidáme k jablíčkům společně s kořením. Zalijeme 2,5 litry vody a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme velmi pozvolna 2 a půl hodiny.

2
Hotovo

Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a javorovým sirupem a přepasírujeme přes cedník do džbánku. Podáváme teplé.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky
další
Kokosové kuličky s kešu

Přidejte svůj komentář