0 0
Pizza šneci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
500 g hladká mouka
260 ml vlažná voda
30 g droždí
10 g sůl
6 lžic olivový olej
špetka cukr krupice
Náplň
100 g prosciutto
60 g sýr parmazánového typu
50 ml olivový olej
6 stroužků česnek
velká hrst bazalka
Salát
10 rajčata
30 ml olivový olej
20 g dýňová semínka
z 1 ks citrónová šťáva
1 lžička cukr
špetka sůl

Pizza šneci

Do šneků můžete zvolit náplň dle vlastního přání.

  • 115 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Droždí rozdrobíme do vlažné vody a přidáme špetku cukru. Necháme jej trochu zaktivovat. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přilijeme vodu s droždím a olej. Zaděláme krásné vláčné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme fresh fólií a necháme hodinu kynout.

2
Hotovo

Šunku rozebereme na jednotlivé plátky a nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme šunku a restujeme. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou bazalku. Ještě chvilku opékáme. Necháme zchladnout.

3
Hotovo

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme co nejtenčí placku. Na každou rozprostřeme čtvrtinu připravené směsi. A také posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Vše hezky až ke krajům. Pak každou placku stočíme do ruličky a každou ruličku do šneka. Volný konec podhrneme dospodu. Válečkem rozválíme jak jen to půjde.

4
Hotovo

Šneky položíme na plech na pečící papír. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme asi 18 minut. Pak teplotu zvýšíme na 195 st. C a pečeme ještě přibližně 5 minut.

5
Hotovo

Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dýňová semínka nasucho opražíme. Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, špetkou soli a olivovým olejeme a přelijeme přes rajčata. Posypeme semínky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí perkelt
další
„Čubrica“ – nákyp z mletého masa
předchozí
Krůtí perkelt
další
„Čubrica“ – nákyp z mletého masa

Přidejte svůj komentář