0 0
Holandský řízek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g mleté vepřové maso z libové krkovice
150 g Gouda nebo vysokoprocenstní eidam
5 lžic šlehačka
petrželka
špetka sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
1 vejce
40 ml mléko
hladká mouka
strouhanka
olej

Holandský řízek

Trendy:
  • Masožrout

O tom, že existuje holandský řízek nemá většina Holanďanů vůbec ponětí. Je to totiž čistě český vynález.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso smícháme se šlehačkou, posekanou petrželkou, pepřem a špetičkou soli (sýr je také slaný). Důkladně promísíme a přidáme nahrubo nastrouhaný nebo na malé kostičky nakrájený sýr. Ještě rukama pěkně zpracujeme. Vytvoříme čtyři velké "řízky" cca 1,5 cm silné. Obalíme v mouce, vejci rozšlehaným s trochou mléka a ve strouhance. Dlaněmi přimáčkneme. Do větší pánve (aby se vešly dva vedle sebe) nalijeme vyšší vrstvu oleje, rozpálíme na trochu vyšší než střední teplotu a smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí Stroganov
další
Kváskový chléb
předchozí
Krůtí Stroganov
další
Kváskový chléb

Přidejte svůj komentář