0 0
Holandský řízek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g mleté vepřové maso plec
150 g Gouda nebo vysokoprocenstní eidam
5 lžic šlehačka
1 vejce
petrželka
špetka sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
1 vejce
0,5 dl mléko
hladká mouka
strouhanka
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Holandský řízek

Trendy:
  • Masožrout

O tom, že existuje holandský řízek nemá většina Holanďanů vůbec ponětí. Je to totiž čistě český vynález.

  • 35 min
  • Porcí: 7
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso smícháme se šlehačkou, posekanou petrželkou, pepřem a špetičkou soli (sýr je také slaný). Důkladně promísíme a přidáme nahrubo nastrouhaný nebo na malé kostičky nakrájený sýr. Ještě rukama pěkně zpracujeme. Vytvoříme buclaté placičky, které uprostřed ztenčíme (pečením se zase vyboulí). Obalíme v mouce, vejci rozšlehaným s trochou mléka a ve strouhance. Pečeme z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborovou kaší a kvašeným zelím.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zelné pickles s mrkví a zázvorem
další
Linguine s hříbkovou omáčkou
předchozí
Zelné pickles s mrkví a zázvorem
další
Linguine s hříbkovou omáčkou

Přidejte svůj komentář