0 0
Pasta ricotta e salsiccia

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pasta ricotta e salsiccia

    Postup přípravy

    Jak sám název napovídá, tento recept je o něco specifičtější na suroviny, ale o to více originální a zároveň jeden z nejjednoduchších z celé La Cucina Italiana.

    Co je však důležité, nenechte se odradit surovinami, pokud neseženete salsicciu, postačí jakákoliv vepřová klobása, ostatně tím salsiccia je. Pro dva budete tedy potřebovat:

    • 100g salsiccia
    • 200g těstovin – ideálně Pappardelle, případně jiné, které máte rádi
    • 100g ricotta
    • sůl, pepř
    • NIC VÍC !!!

    Teď pozorně čtěte a dostanete důležitou radu pravé italské hospodyně, kterou si tak pečlivě uchovávají pro sebe. Přiveďte vodu do varu, ale v žádném případě ji dopředu nesolte, ani trochu. Sůl přidejte až když voda projde varem. Sůl vodu lehce „ochladí“, takže dejte vodě opět čas na to, aby se dostala do vařícího stavu.

    Než se dostane voda do varu, nakrájejte salsicciu na malé kousíčky. Osmažte je na pánvičce do zlatova bez přidání oleje, jen ve vlastním tuku. Dbejte na to, aby se nepřipálila. Vložte do hrnce těstoviny a vařte. Chvíli před tím, než budou těstoviny hotové, vložte do pánve s opečenou salsicciou ricottu a dobře promíchejte.

    Přidejte na pánev i těstoviny (hotové Al dente tedy „na skus“) a vše opět důkladně promíchejte. Lehce opepřete a podávejte bez prodlení.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kuřecí roláda s pistáciemi
    další
    Masové pappardelle v bešamelové omáčce

    Přidejte svůj komentář