0 0
Nekynutý tvarohový mazanec s jablíčkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

450 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
120 g máslo
100 g moučkový cukr
50 g mandle
40 g zlaté rozinky
40 ml rum
18 g prášek do pečiva
3 vejce
cca 3 lžíce šlehačka záleží na hustotě tvarohu
2 lžíce citrónová šťáva
0,5 kyselé jablko velké jablko
citrónová kůra
vanilka
sůl
A ještě
30 g mandle

Nekynutý tvarohový mazanec s jablíčkem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Vejce rozšleháme ve sklence vidličkou a vlijeme do máslové hmoty. Trošku si necháme ve skleničce k závěrečnému potření bochánku.

  • 80 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozinky namočíme do rumu. Máslo vyndáme z lednice a neháme změknout. Vyndále i vejce a tvaroh, aby mělo vše stejnou teplotu. Mandle spaříme vroucí vodou a sloupneme. Následně oloupeme a rozdělíme na dvě části - do těsta a na zdobení. Jablíčko omyjeme a nakrájíme i se slupkou na kostičky. Pokud máme jablko velké, stačí půlka.

2
Hotovo

Pak utřeme cukr s máslem do pěny, přidáme vejce, vanilku, citrónovou šťávu a kůru a zapracujeme. Pak přijde na řadu tvaroh. Důkladně promísíme. Pokud jsme použili tvaroh v kostce, který je trochu sušší a pevnější, přidáme do následného těsta trochu šlehačky. Do hmoty vmícháme jablka, rozinky a část mandlí. Úplně nakonec zapracujeme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Vypracujeme těsto, ze kterého na pracovní ploše (podsypané hladkou moukou) vytvarujeme bochánek.

3
Hotovo

Potřeme vyšetřeným vejcem a posypeme zbylými mandlemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 30 minut. Pak teplotu stáhneme na 160 st. C a dopečeme ještě dalších 30 minut. Po této době doprostřed mazance zapíchneme špejli. Pokud bude po vytažení bez zbytku syrového těsta, je hotovo.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kousky s kešu oříšky
další
Jehněčí kotletky s bramborovým fondánem a hráškovým pyré
předchozí
Krůtí kousky s kešu oříšky
další
Jehněčí kotletky s bramborovým fondánem a hráškovým pyré

Přidejte svůj komentář