0 0
Ovocné muffiny ze zakysané smetany

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g zakysaná smetana
120 g cukr krupice
115 g polohrubá mouka
115 g hladká mouka
80 ml rostlinný olej
10 g prášek do pečiva
2 vejce
vanilka
špetka sůl
60 g drobné ovoce
40 g bílá čokoláda ideální v peckách

Ovocné muffiny ze zakysané smetany

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Po pečení dortu mi zbyla mistička drobného ovoce - ostružiny, rybíz a maliny, tak jsem je použila do těchto úžasných muffinků.

  • 35 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Tip: pokud pečete v papírových košíčkách a vkládáte do muffinového plechu, nasypte do každé komůrky plechu trochu rýže. Košíčky pokládajte až na ní, nebudou po upečení tak mastné.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky prosijeme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Přisypeme cukr, přidáme zakysanku, olej, vejce a vanilku a rychle promícháme. Nakonec přimícháme čočky bílé čokolády nebo na kostičky nakrájenou čokoládu běžnou a omyté ovoce (větší kousky pokrájíme). Naplníme do papírových košíčků a upečeme v troubě na horní/spodní ohřev při 170 st. C dozlatova, cca 22 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tortilly z červené čočky
předchozí
Tortilly z červené čočky

Přidejte svůj komentář