0 0
Karlovarské knedlíky s houbami a cuketovým zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Knedlíky
5 rohlík
miska čerstvý špenát
4 hřibovité houby
2 jarní cibulka
150 ml mléko
3 vejce
60 g hrubá mouka
větší špetka drcený kmín
sůl
olej
Zelí
4 menší cuketa
1 velká cibule
cca 60 ml jablečný ocet
1 lžička hořčičné semínko
cca 1 lžička cukr
0.5 lžičky kmín
sůl
A ještě
100 g slanina
1 velká cibule
50 ml olej

Karlovarské knedlíky s houbami a cuketovým zelím

Nejchutnější jsou cukety
do 25 cm délky.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíky

  • Zelí

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme okorat. Klidně přes noc, anebo na chvíli vložíme do mírně vyhřáté trouby. Očistíme houby a pokrájíme na kousky. Cibulku nakrájíme na kolečka, špenát omyjeme, osušíme a posekáme. V pánvi rozehřejeme olej a přisypeme houby. Osolíme, okmínujeme a restujeme dokud se nevypaří puštěná tekutina a houby nezmenší svůj objem. Chvíli před koncem přihodíme cibulku se špenátem.

2
Hotovo

Rozpustíme máslo a mírně přihřejeme mléko. Metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý snih. Rohlíky zasypeme hrubou moukou a přidáme houby. Zalijeme mlékem a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. V dlaních vytvarujeme 9 knedlíků velikosti tenisových míčků. Vaříme v páře 18 minut.

3
Hotovo

Mezitím si připravíme zelí. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a zasypanou trochou cukru. Přidáme nahrubo nastoruhané cukety (pokud by byla cuketa hodně velká, oloupeme a vykrojíme vatovitý střed), hořčičné semínko, kmín a sůl. Postupně přilíváme jablečný ocet, prostě doladíme dle vlastní chuti a chvíli podusíme (cca 4 min).

4
Hotovo

A také si orestujeme cibuli nakrájené na proužky na polití. V pánvi rozehřejeme olej, cibuli necháme při střední teplotě opékat, až začne na okrajích chytat zlatavou barvu. Pak přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu (ideálně tyrolský špek, který není vodnatý) a dosmažíme dozlatava. Nakonec můžeme přikápnout lžičku sojovky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Drobenkový koláč s tvarohem a dušenými jablíčky
další
Plněné rolky z listového těsta
předchozí
Drobenkový koláč s tvarohem a dušenými jablíčky
další
Plněné rolky z listového těsta

Přidejte svůj komentář