0 0
Batátová kaše s pekanovými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 ks střední batáta
150 ml mléko
50 g pekanové ořechy
40 ml šlehačka
30 g máslo
3 větvičky tymián
1/3 lžičky muškátový oříšek
sůl
Na ozdobení
pekanové ořechy
tymián

Batátová kaše s pekanovými ořechy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Batáty jsou jako stvořené pro lidi, kteří podléhají stresu. Obsahují velké množství draslíku

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Batátu oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a doplníme vodou, aby byly všechny části tak akorát potopené. Osolíme, okořeníme muškátem, přihodíme tymián a pekany. Uvaříme doměkka. Máslo rozehřejeme v kastrolku a také ohřejeme šlehačku.

2
Hotovo

Z uvařených batát slijeme větší část tekutiny do hrnku (na případné doředění) a rozmixujeme je se šlehačkou a máslem.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečná kůže se zázvorem
další
Kakao-kávový likér
předchozí
Jablečná kůže se zázvorem
další
Kakao-kávový likér

Přidejte svůj komentář