0 0
Smetanové brambory s krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smetanové brambory s krůtím masem

Trendy:
  • Masožrout

To si tak hodně dávno cibule planě rostla někde ve střední Ásii, až kdosi objevil její léčivé účinky :)

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (cca 3 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na proužky. Pekáček vymažeme olejem.

2
Hotovo

Na dno vyskládáme část pokrájené cibule, na ní poklademe polovinu brambor, na brambory cibuli, na cibuli maso, opět cibuli a navrch zbytek brambor. Vše zalijeme šlehačkou, přikryjeme alobalem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 min. Poté alobal odstraníme, zasypeme sýrem a necháme zezlátnout ještě asi 10-15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Dýňové lívanečky
další
Buchtičky se šodó

Přidejte svůj komentář