0 0
Hamburger s domácími bulkami a karamelizovanou cibulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Hamburgery
600 g mix mletého vepřového a hovězího masa
3 snítky tymián
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička dijonská hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bulky
380 g hladká mouka
240 ml směs mléka a teplé vody 1:1
5 g droždí sušené
2 lžíce olej
1 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce trošku nechat na potření
černý sezam na posyp
A navíc
2 ks rajče
miska salát polníček
majolka
Okurkový salát
1/2 salátová okurka
olivový olej
citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
Karamelizovaná cibule
2 ks červená cibule
1,5 dl červené víno
20 g máslo
1 stroužek česnek
chilli koření
sůl

Hamburger s domácími bulkami a karamelizovanou cibulí

Trendy:
  • Masožrout
  • Recepty pro děti

Přemýšlela jsem, jak hamburger ke svému názvu přišel... Prý je to podle Hamburku, respektive dle hamburských steaků, které s sebou do Států přivezli němečtí imigranti.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Hamburgery

  • Bulky

  • A navíc

  • Okurkový salát

  • Karamelizovaná cibule

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme těsto na bulky. Do mísy nasypeme mouku a sůl. Do odměrky s vodou a mlékem nasypeme droždí, cukr a promícháme. Nalijeme k mouce, přidáme vejce a olej a zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu nakynout. Potom těsto rozdělíme na 6 dílů, ukoulíme bulky a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme je ještě 15 minut odpočinout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. dorůžova, cca 18 minut.

2
Hotovo

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou cibuli, odraný tymián, hořčici, pepř a sůl a zpracujeme do celistvé hmoty. Těsto rozdělíme na 6 dílů a utvoříme placaté, poměrně velké hamburgery (opékáním se scuknou). Na grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a hamburgery na něm z obou stran opečeme dozlatova.

3
Hotovo

Zkaramelizujeme si cibuli. Nakrájíme ji na proužky. Na másle rozpustíme a lehce zkaramelizujeme cukr. Přisypeme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme chilli dle chuti a chvilku restujeme. Podlijeme červeným vínem a necháme na mírném plameni vydusit.

4
Hotovo

Okurku nakrájíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme semínka a příčně nakrájíme na plátky. Zakapeme olejem a citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme pár minut stát. Potom přebytečnou tekutinu slijeme.

5
Hotovo

Upečené bulky rozkrojíme a řezné strany nasucho opečeme, aby líp odolaly mokré náplni. Na spod narovnáme polníček (milovníci kečupu můžou samozřejmě použít i ten), na něj položíme burger, potřeme majolkou, na ní plátek rajčete, na rajče okurkový salát a úplně navrch cibulová marmeláda. Přiklopíme druhou půlkou bulky a spíchneme hamburgrovou špejlí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jehněčí tajine s chlebovými plackami
další
Hráškový krém s bramborovým chipsem

Přidejte svůj komentář