0 0
Salát z mrkvové natě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 svazek mrkvová nať
60 ml olivový olej
60 g kešu pražené
3 rajčata
hrst máta
1 šalotka
z 1 ks limeta šťáva
1 lžíce javorový sirup
sůl
čerstvě mletý pepř

Salát z mrkvové natě

Salát mrkvové natě vypěstovéné na zahrádce inspirovaný libanonským Tabouleh.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkvovou nať omyjeme, osušíme a zbavíme velkých stonků. Rozsekáme ostrým nožem na kousíčky. Rajčata omyjeme, přepůlíme a odstraníme středy se semínky. Zbytek nakrájíme na kousíčky. Mátu omyjeme, osušíme a lístečky nasekáme na kousky. Šalotku oloupeme a taky nakrájíme.

2
Hotovo

Olej smícháme s limetovou šťávou, javorovým sirupem, solí a pepřem. Vidličkou našleháme a doladíme do příjemně výrazné chuti. Promícháme se zeleninou. Kešu nadrobno pokrájíme a smícháme s natí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketová bramboračka
další
Kořeněné placičky z mletého masa
předchozí
Cuketová bramboračka
další
Kořeněné placičky z mletého masa

Přidejte svůj komentář