0 0
Brokolicový nákyp s bramborami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Brokolicový nákyp s bramborami

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Brokolice patří mezi nejzdravější druhy zeleniny.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme kartáčkem a uvaříme doměkka. Brokolici nakrájíme na velmi malé kousky, včetně tenkých stonků. Šunku nakrájíme na kostičky, rajčátka přepůlíme. Sýr nastrouháme nahrubo. Posekáme cibuli a česnek.

2
Hotovo

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Když zesklovatí, přidáme posekanou brokolici a šunku. Promícháme a chviličku zarestujeme. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou a pár minutek dusíme. Uvařené brambory včetně slupky nakrájíme na čtvrtiny nebo půlky (dle jejich velikosti) a přihodíme do pánve. Stejně tak rajčátka. Zase chvilku restujeme. Vejce vyklepneme do odměrky, přidáme šlehačku a koření a rozkvedláme. Směs v pánvi osolíme a ochutnáme. Zalijeme vejci a promísíme.

3
Hotovo

Zapékací misku vytřeme olejem a naplníme směsí. Přikryjeme alobalem, vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a 15 minut zapečeme. Poté zvýšíme teplotu na 190 st. C, odstraníme alobal, povrch posypeme sýrem a pečeme dozlatova dalších cca 15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Chléb z ovesných vloček, semínek a ořechů
další
Uzený tempeh na žampiónech
předchozí
Chléb z ovesných vloček, semínek a ořechů
další
Uzený tempeh na žampiónech

Přidejte svůj komentář