Ingredience
- 100 g šunka
- 80 g čedar
- 50 ml šlehačka
- 30 ml bílé víno
- 10 cherry rajčátka
- 10 malé brambůrky
- 3 vejce
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- muškátový oříšek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme kartáčkem a uvaříme doměkka. Brokolici nakrájíme na velmi malé kousky, včetně tenkých stonků. Šunku nakrájíme na kostičky, rajčátka přepůlíme. Sýr nastrouháme nahrubo. Posekáme cibuli a česnek. |
2 Hotovo | Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Když zesklovatí, přidáme posekanou brokolici a šunku. Promícháme a chviličku zarestujeme. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou a pár minutek dusíme. Uvařené brambory včetně slupky nakrájíme na čtvrtiny nebo půlky (dle jejich velikosti) a přihodíme do pánve. Stejně tak rajčátka. Zase chvilku restujeme. Vejce vyklepneme do odměrky, přidáme šlehačku a koření a rozkvedláme. Směs v pánvi osolíme a ochutnáme. Zalijeme vejci a promísíme. |
3 Hotovo | Zapékací misku vytřeme olejem a naplníme směsí. Přikryjeme alobalem, vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a 15 minut zapečeme. Poté zvýšíme teplotu na 190 st. C, odstraníme alobal, povrch posypeme sýrem a pečeme dozlatova dalších cca 15 minut. |