0 0
Bramborové růžičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 ks brambory
50 g máslo
40 g parmazán
1 stroužek česnek
čerstvě mletý pepř
sůl

Bramborové růžičky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské

Zapečené bramborové růžičky jsou efektní a ozdobí každé jídlo.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátkovém struhadle nebo V-krouhači na tenké plátky. Rozehřejeme máslo, vlijeme do větší mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme. Přidáme plátky brambor a rukama je v máslové směsi pořádně obalíme. Vezmeme si formičky na muffiny nebo papírové košíčky a plátky brambor do nich navrstvíme. Hezky plátek na plátek. Zbylou máslo-sýrovou směs, co zůstane v misce rukou setřeme a rozdělíme na vrch muffinů. Případně použijeme muffinový plech, který silně vymažeme máslem.

2
Hotovo

Muffiny narovnáme na plech a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 25-30 minut. Hotové bramborové růžičky budou zlatavé. Necháme je chviličku vydýchat a pak vyndáme z formiček a podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gulášová polévka z hovězího masa
další
Šťavnatý jahodový koláč
předchozí
Gulášová polévka z hovězího masa
další
Šťavnatý jahodový koláč

Přidejte svůj komentář