0 0
Šťavnatý jahodový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
120 g hladká mouka
80 g máslo
50 g moučkový cukr
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
500 g měkký tvaroh
100 ml šlehačka
50 g moučkový cukr
1 ks vejce
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl
cca 20 ks jahody

Šťavnatý jahodový koláč

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské

Podle nálezů archeologů si na planých jahodách pochutnávali lidé už v době kamenné.

  • 1 hodina
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku nasypeme do misky, přidáme cukr, sůl, prášek do pečiva a pokrájené máslo. Rukama užmouláme žmolenku.

2
Hotovo

V jiné misce smícháme tvarohy se šlehačkou, cukrem, solí, vanilkou a vejcem. Použijeme-li mixér, bude směs hladší.

3
Hotovo

Pekáček o průměru 20 cm vymažeme trošku máslem a 3/4 moučké směsi do něj vysypeme. Rukama roztáhneme do stran a upěchujeme. Navrch nalijeme tvarohovou hmotu a pohybem pekáčku jí rozlijeme do krajů.

4
Hotovo

Jahody omyjeme a necháme okapat. Větší jahody překrájíme na půlky, menší necháme vcelku a oboje pravidelně rozložíme po povrchu koláče. Koláč posypeme zbytkem žmolenky.

5
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 35-40 minut. Necháme zcela vychladnout, nejlépe pár hodin v lednici a až potom krájíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bramborové růžičky
další
Vídeňský řízek s bramborovým salátem

Přidejte svůj komentář