0 0
Sekaná s bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Sekaná
500 g mleté vepřové maso
3 dl světlé pivo
3 stroužky česnek
2 ks rohlík
1 ks cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce olej
1 lžička majoránka vrchovatá
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička sůl
1 ks vejce
Bramborový salát
50 g mražený hrášek
5 ks brambory
3 ks kyselá okurka
2 ks lahůdková cibulka
1 ks mrkev větší
1 ks petržel větší
kus celer
1 ks majolka
máslo
čerstvě mletý pepř
sůl
je-li třeba citrónová šťáva

Sekaná s bramborovým salátem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Sekaná je v našich končinách známá už od Středověku.

  • 1,5 hodiny
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Sekaná

  • Bramborový salát

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na trošce oleje. Rohlíky natrháme na malé kousky, dáme do misky a zalijeme troškou piva. Do jiné mísy vyklopíme mleté maso, přidáme cibuli, lisovaný česnek, nasáklé a vymačkané rohlíky, vejce, zázvor, majoránku, sůl, hořčici a důkladně, nejlépe v robotu, zaděláme. Pekáček vyložíme pečícím papírem tak, aby udělal vaničku. Potřeme trošku olejem, vyklopíme na něj masovou směs (je poměrně vláčná) a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme sekanou. Podlijeme pivem a dáme péct do trouby na 190 st. C na 20 minut, pak teplotu snížíme na 160 st. C a dopečeme ještě cca 35-40 minut dozlatova.

2
Hotovo

Brambory i se slupkou uvaříme doměkka, necháme zcela vychladnout, oloupeme a nakrájíme nožem na kostičky. Osolíme a opepříme. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na maličké kousky (nebo nastrouháme nahrubo). Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm orestujeme. Minutu před koncem přidáme do pánve i hrášek. Orestovanou zeleninu přidáme k bramborám, přidáme i nakrájenou šalotku, cibulku a okurku. Promícháme. Přidáme majolku a zlehka promícháme, aby se brambory i zelenina majolkou obalily.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Lívanečky se zapečenými borůvkami bez cukru
další
Salát z řapíkatého celeru s chia semínky

Přidejte svůj komentář