0 0
Cukety zapečené se zrajícím sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 menší cuketa
80 g zrající sýr
40 g kešu
1 stroužek česnek
1 lžíce olej
hrst bylinky např. saturejka
sůl
chilli koření
A ještě
200 g cherry rajčátka
30 g máslo
4 ks brambory
sůl
kmín
olej

Cukety zapečené se zrajícím sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Používáme cukety max. do 25 cm.
Jíme se slupkou i jadýrky.
Takto jsou nejchutnější
a nejstravitelnější.

  • 1 hodina
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety omyjeme a podélně rozkrojíme. Semínka mělce vydlabeme a polovinu si necháme na smíchání se sýrem. Kešu nahrubo nasekáme, přidáme na maličké kostičky rozkrájený sýr a vnitřek cukety. Okořeníme lisovaným česnekem, odranými bylinkami, chilli kořením a solí. Zakápneme olejem a promícháme.

2
Hotovo

Vydlabané cukety vložíme do zapékací misky s trochou oleje a naplníme připravenou směsí. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vyplníme jimi prostor mezi cuketami. Přidáme i omytá rajčátka, osolíme, pokmínujeme a přikryjeme alobalem.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 30 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě asi 20 minut do zezlátnutí. Nakonec polijeme ješte v zapékací misce rozehřátým máslem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Italské toustíky s rajčaty a mozzarellou
další
Celosemínkové bochánky

Přidejte svůj komentář