0 0
Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 ks červená řepa
1 balení čerstvý kozí sýr
hrst vlašské ořechy
směs salátových listů
Marináda
100 ml olivový olej
3 lžíce citrónová šťáva
3 lžíce pomerančová šťáva
2 lžíce agáve sirup
1 lžíce balzamico
1 lžička dijonská hořčice
špetka sůl

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Top recepty
  • Vegetariánské

Dijonská hořčice pochází
z francouzského města Dijon.
Je směsí hořčičného semínka, bílého vína, grapefruitového moštu a tajné směsi koření.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu očistíme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 55 min. Poté ji oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky (ideálně na mandolíně).

2
Hotovo

Z oleje, citrusové šťávy, agáve, balzamika, soli a hořčice vyšleháme metličkou marinádu. Plátky řepy do ní naskládáme, aby se každý plátek marinádou obalil a necháme odležet do druhého dne v lednici.

3
Hotovo

Na talíře rozprostřeme salát, poklademe plátky marinované řepy, posypeme natrhaným sýrem a posekanými ořechy a pokapeme marinádou.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Krůtí nudličky se zeleninou
další
Pečený čaj s rakytníkem
předchozí
Krůtí nudličky se zeleninou
další
Pečený čaj s rakytníkem

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář