0 0
Vepřové nudličky s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g vepřová plec
5 lžic sojová omáčka
2 hrsti čerstvé arašídy
2 lžíce worchester
2 lžíce kukuřičný škrob
1 lžíce cibule větší
1 lžička kari
1 lžička zeleninové bio polévkové koření
1/2 dl olej
1/2 lžičky chilli paprička
1/3 pórek
1 hrnek jasmínová rýže

Vepřové nudličky s jasmínovou rýží

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty
Kuchyně:

Když jsem byla malá holka, soused nám vyprávěl o čínském jídle, které se naučil na zahraniční cestě. Vaříme ho dodnes :D

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, kari, chilli, škrob, worchestr, polévkové koření, sojovku a trošku oleje. Směs promícháme a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Když je masíčko uleželé, rozehřejeme v pánvi (ideálně wok) zbytek oleje, vsypeme arašídy a orestujeme. Potom přidáme maso a za stálého míchání vařečkou opékáme. Když je téměř měkké, přidáme pórek a ještě pár minut restujeme.

2
Hotovo

V mezičase si odměříme hrnek jasmínové rýže, nasypeme do kastrolku, několikrát propláchneme vodou, doplníme 1 a půl násobkem vody, osolíme a uvaříme na mírném plameni doměkka (cca 12 minut). Máme-li plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Restovaná zelenina
další
Podzimní pórková polévka

Přidejte svůj komentář