Ingredience
- 300 g mleté vepřové maso
- 80 g vařená rýže
- 4 bílá paprika
- 1 vejce
- 1 cibule
- tymián
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- chilli vločky
Na omáčku
- 700 g rajčatové pyré
- 4 rajčata
- 1 dl bílé víno
- 1 cibule
- 1 lžička cukr
- 5 nové koření
- 2 bobkový list
- tymián
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek rýžemnožství včetně rýže do paprik
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát čistou vodou, pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Uvaříme doměkka, cca 12 minut. |
2 Hotovo | Mleté maso smícháme s droboučce posekanou cibulkou, uvařenou rýží, solí, tymiánem, chilli kořením, pepřem a vejcem. Důkladně promísíme. Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme semínka. Naplníme masovou směsí a upěchujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou a stáhneme slupku. Rozkrájíme je na kostičky. |
3 Hotovo | V kastrolu s kovovými uchy rozehřejeme trochu oleje a nasypeme do něj pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, abychom cibuli s cukrem nepřipálili. Když začne cibule zlátnout, přihodíme bobkový list, nové koření a tymián a zalijeme vínem. Necháme vypařit. Pak přidáme rajčata a rajčatové pyré. Vložíme naplněné papriky, zakryjeme pokličkou nebo alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Pečeme 30 minut, po této době papriky otočíme a již odkryté necháme dopéct dalších 30 minut. |
4 Hotovo | Po této době lusky vytáhneme z omáčky, odstraníme bobkový list a nové koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Přihřejeme rýži a můžeme podávat. |