0 0
Plněné papriky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g mleté vepřové maso
80 g vařená rýže
4 bílá paprika
1 vejce
1 cibule
tymián
čerstvě mletý pepř
sůl
chilli vločky
Na omáčku
700 g rajčatové pyré
4 rajčata
1 dl bílé víno
1 cibule
1 lžička cukr
5 nové koření
2 bobkový list
tymián
sůl
olej
Příloha
1 hrnek rýže množství včetně rýže do paprik
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Plněné papriky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Papriky plněné masem jsou pravděpodobně původem maďarský recept, nicméně s rajskou omáčkou jsme si jej nejspíš přivlastnili :)

  • 70 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na omáčku

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát čistou vodou, pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Uvaříme doměkka, cca 12 minut.

2
Hotovo

Mleté maso smícháme s droboučce posekanou cibulkou, uvařenou rýží, solí, tymiánem, chilli kořením, pepřem a vejcem. Důkladně promísíme. Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme semínka. Naplníme masovou směsí a upěchujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou a stáhneme slupku. Rozkrájíme je na kostičky.

3
Hotovo

V kastrolu s kovovými uchy rozehřejeme trochu oleje a nasypeme do něj pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, abychom cibuli s cukrem nepřipálili. Když začne cibule zlátnout, přihodíme bobkový list, nové koření a tymián a zalijeme vínem. Necháme vypařit. Pak přidáme rajčata a rajčatové pyré. Vložíme naplněné papriky, zakryjeme pokličkou nebo alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Pečeme 30 minut, po této době papriky otočíme a již odkryté necháme dopéct dalších 30 minut.

4
Hotovo

Po této době lusky vytáhneme z omáčky, odstraníme bobkový list a nové koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Přihřejeme rýži a můžeme podávat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tataráček z pečeného celeru
další
Tvarohový koláč bez mouky
předchozí
Tataráček z pečeného celeru
další
Tvarohový koláč bez mouky

Přidejte svůj komentář