0 0
Bramborové gnocchi s lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Gnocchi
360 g oloupané vařené brambory 400 g syrových neloupaných
cca 180 g polohrubá mouka
1 vejce
0,5 lžičky ocet
sůl
A ještě
250 g losos
200 ml šlehačka
100 g mražený špenát listy povolené
4 půlky sušená rajčata
2 lahůdková cibulka
2 stroužky česnek
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové gnocchi s lososem

Trendy:
  • Masožrout

Chcete-li ušetřit čas, použijte gnocchi z obchodu :)

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Gnocchi

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si uvaříme brambory ve slupce a necháme vystydnout. Pak je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme ocet, sůl, vejce a mouku. Zpracujeme v pevné těsto. Dáme si vařit osolenou vodu. Těsto rozdělíme na tři části a utvoříme dlouhé válečky. Desku kuchyňské linky poprášíme polohrubou moukou a válečky nakrájíme a špalíčky. Ty ukoulíme a rozplácneme vidličkou. Vždy jednu ze tří částí těsta zavaříme ve vroucí vodě. Když gnocchi vyplavou na hladinu, dáme jim ještě půl minuty a vylovíme cedníkem. Vyklopíme je do misky a pokapeme olejem, aby se neslepily. Pokračujeme s další dávkou.

2
Hotovo

Ve větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm do světle žluta plátky česneku. Přidáme povolený špenát, pokrájenou cibulku, sušená rajčata, a také na kostičky nakrájeného lososa (bez kůže). Osolíme, opepříme a krátce opečeme. Zalijeme šlehačkou, přiklopíme pokličkou a 5 minut podusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Křehký koláč s jablky a dýní
další
Tempeh na paprice
předchozí
Křehký koláč s jablky a dýní
další
Tempeh na paprice

Přidejte svůj komentář