0 0
Zlatý kuřecí vývar s masovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 ks kuřecí maso a skelet
4 řapíky řapíkatý celer
4 stroužky česnek
1 ks menší mrkev
1 ks petržel
kus celer
1 ks cibule
několik kuliček pepř
sůl
olej
A ještě
1 ks mrkev
kus celer
1 lžíce máslo
petrželka
Knedlíčky
miska obrané vařené kuřecí maso
strouhanka
2 lžíce strouhaný parmazán
1 ks vejce
1 stroužek česnek
majoránka
muškátový oříšek
pepř
sůl

Zlatý kuřecí vývar s masovými knedlíčky

Trendy:
  • Top recepty

Naše babička vždycky říkala, že silný kuřecí vývar je nad všechny doktory.

  • 380 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

  • Knedlíčky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso omyjeme, osušíme ubrouskem a odkrájíme tučné části a většinu kůže. Do velkého kastrolu nalijeme trošku oleje a vložíme do něj kuřecí kousky. Přidáme omytou a pokrájenou zeleninu, cibuli zbavenou jen vrchní slupky a česnek i se slupkami. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a opečeme do lehce zlatavé barvy. Zabere to maximálně půl hodinky. V polovině doby promícháme.

2
Hotovo

Kastrol vyndáme z trouby a necháme chvilku vydechnout. Stejně tak necháme otevřenou troubu a snížíme teplotu na 130 st. C. Do kastrolu nalijeme asi 2 litry studené vody, přiklopíme pokličkou. Necháme zvolna "táhnout" cca 6 hodin, ideálně přes noc. Pak vývar přecedíme přes plátýnko, zeleninu vyhodíme a maso obereme.

3
Hotovo

Čerstvou zeleninu nakrájíme na maličké kousky a orestujeme na trošce másla. Maso rozmixujeme v mixéru, ochutíme kořením, parmazánem, přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Utvoříme malé kuličky, které uvaříme v čisté vodě. Od doby, co vyplavou na hladinu, vaříme 2 minuty. Orestovanou zeleninu a knedlíčky rozdělíme na talíře, zalijeme vývarem a ozdobíme posekanou petrželkou.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Kokosové kuličky s kešu
další
Candát s bramborovým salátem
předchozí
Kokosové kuličky s kešu
další
Candát s bramborovým salátem

Přidejte svůj komentář